Blauw toevoegen in de woonkamer

Je wilt graag blauw toevoegen in de woonkamer? De kleuren die je nu hebt zijn niet helemaal naar je zin? Of je wilt de basis graag zo houden, maar dan wat extra blauwe details erbij? Je kunt op verschillende manieren blauw toevoegen. Dit doe je bijvoorbeeld met verf, maar je kunt ook blauw behang op een bepaalde wand plakken. Dit geeft een fantastisch resultaat. Uiteraard zijn ook accessoires ideaal om bepaalde kleuraccenten aan te brengen. Het leuke is dat je dan ook makkelijk weer voor een andere kleur kunt kiezen.

Niet te kil

Mensen denken vaak dat de kleur blauw een woonkamer snel kil maakt. Uiteraard is dit risico aanwezig. Toch hoeft dit absoluut niet vanzelfsprekend het geval te zijn. Hoe zorg je ervoor dat het in jouw woonkamer niet te kil wordt? Combineer de kleur blauw dan met warme aardetinten of met hout. Ook een combi met natuurlijke materialen kan heel goed. Ook dan hoef je niet bang te zijn voor een koude uitstraling.

warme sfeer woonkamer
Wil jij ook een warme sfeer creƫren in je woonkamer?

Diepblauw voor een warme sfeer

Kies je voor een diepblauwe kleur, dan krijg je sowieso geen koude uitstraling. Je maakt een kille ruimte juist extra gezellig als je voor deze prachtige kleur kiest. Wist je dat er ook nog een heel aantal voordelen verbonden zijn aan deze kleur? Blauw werkt kalmerend. Dat is heerlijk als je na een lange dag werken wilt ontspannen in je woonkamer. Verder maakt de kleur blauw mensen opgewekt. En het is nog goed voor je gezondheid ook, want men beweert dat blauw de bloeddruk verlaagt. Studeer of lees jij regelmatig in de kamer? Dan zul je merken dat zelfs de concentratie verbetert als je blauw om je heen hebt. Voordelen te over dus. Wat wordt het? De kwast? Een behangrol? Of ga je toch voor die mooie blauwe vaas en die leuke kussentjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *