Deurenweb

Tips voor interieur in huis

Deurenweb
Blog

Voor iedere deur is er een passend slot

Keuze genoeg

Zoekt u een slot voor uw deur, dan is er een legio aan deursloten te koop. U kunt kiezen uit hoofdsloten of bijzetsloten.
Een hoofdslot functioneert als zelfstandig sluitwerk en zit centraal op de deur. Bijzetsloten zitten halverwege de onder- of bovendeur en dienen als extra beveiliging.

Hoofdsloten

Oplegsloten is een deurslot die vooral voorkomen op houten naar binnendraaiende deuren en bestaan uit een slotkast met een al dan niet vaste buitencilinder en een opbouw-sluit kom.
Gewone insteeksloten worden bevestigd op stompe, houten deuren. Smal sloten komen vooral voor op kunststof- of metalen deuren. U dient bij het bevestigen van insteeksloten ook gebruik te maken van een profielcilinder en veiligheidsbeslag. Er bestaan insteeksloten voor binnendeuren en voor buitendeuren.
Het klavierslot is een deurslot dat voorkomt op binnendeuren en kastdeuren, maar ook op bergingsdeuren en tuindeuren. Een meerpuntssluiting is een soort insteekslot met minstens drie en soms vijf sluitpunten verdeeld over de lengte van de deur.

Bijzetsloten

Deze pensloten zijn vooral geschikt op stompe houten deuren en eenvoudig te monteren. Nadelen zijn dat de sleutel erg groot is en als het slot onzorgvuldig gemonteerd is ontstaan er al snel defecten. Een SKG goedgekeurd model heeft naast een sluitplaat ook een sluit kom.

Bekijk dus van te voren welk model deurslot het beste bij uw deur past. Niet elk slot past namelijk zomaar bij elke deur. Dit heeft bijvoorbeeld ook te maken met het feit of een deur een binnendeur is of een buitendeur. Deursloten kunt u kopen bij Ijzerwarenwinkel. Zij hebben een uitgebreid aanbod met deursloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *