Deurenweb

Tips voor interieur in huis

Deurenweb
Blog

Alles wat je moet weten over glazen puien!

Glazen puien zijn dé trend van dit moment! Al jarenlang stijgt het aantal glazen puien in woningen. Niet gek, want een glazen pui geeft je woning meer licht en een luxe uitstraling. Bovendien zorgt een glazen pui voor een prachtige samenhang tussen woning en tuin. Het is voor velen een droom om glazen puien toe te voegen aan een bestaand huis. Maar wat is een glazen pui en wat zijn de voordelen van een glazen pui? In dit artikel kom je alles te weten over glazen puien!

Wat is een glazen pui?

Een glazen pui is een gevel dat vooral uit glas bestaat. Vaak gaat het hier om glazen vouwwanden of glazen schuifpuien. Deze worden vooral geplaatst aan de achterkant van de woning zodat er meer uit de woning en tuin wordt gehaald. Het geeft een woning meer functionaliteit en uitstraling. Bovendien hebben glazen puien diverse voordelen:

Voordelen glazen puien

Het grote voordeel van glazen puien is het extra licht dat via de grote ramen naar binnen valt. Hierdoor wordt een donkere woonkamer al snel omgetoverd tot een lichte omgeving. 

Een ander voordeel van glazen puien is de samenhang tussen woning en tuin. Glazen puien bestaan vooral uit grote glasoppervlaktes met dunne profielen. Dit geeft niet alleen een luxe uitstraling van de woning, het zorgt ook voor een onbelemmerd uitzicht tussen woning en tuin. Ideaal, want zo kunt u zorgeloos vanuit uw woning genieten van het buitenaanzicht.   

glazen wand
Glazen wand of pui

Glazen schuifpui of glazen vouwwand?

Glazen puien bestaan vooral uit twee soorten: Glazen schuifpuien en glazen schuifpuien . Het grote verschil tussen glazen schuifpuien en glazen schuifpuien komt neer op één vraag: Wil je dat de glazen puien in het geheel open kunnen of een deel? 

Voordelen schuifpuien

Een glazen schuifpui beschikt over een schuifbaar deur/ glasoppervlakte dat voor een toegang zorgt. Het grote voordeel van glazen schuifpuien is ruimte. Een glazen schuifpui neemt namelijk weinig tot geen ruimte in beslag. Dit komt omdat er niks naar binnen of naar buiten wordt gevouwen. Hierdoor wordt geen ruimte ingeleverd van uw woning of tuin. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *