Schuifpui in verschillende soorten en maten

Een schuifpui bestaan in allerlei verschillende soorten en maten. Aan de ene kant is dit heel fijn. Je hebt namelijk genoeg keus! Aan de andere kant is dit ook weer een nadeel. Je hebt namelijk nu zoveel om uit te kiezen. Misschien zie je door de bomen het bos wel niet meer. Daarom is het handig, om alle soorten schuifpuien eens te behandelen. Om even te zien wat het ook alweer is. Door het overzichtelijk te kunnen zien, kun je beter een keuze maken.

Wat is het verschil tussen enkele schuifpuien en dubbele schuifpuien?

Een dubbele schuifpui, bestaat uit twee delen. Daarom wordt het ook een dubbele schuifpui genoemd. Deze is dus een stuk groter dan een enkele. Het voordeel van een dubbele schuifpui, is dat deze groter is en je hebt twee deuren. Dit is handig wanneer je meer licht in huis wilt halen, of de boel even flink wilt laten afkoelen en de deuren open wilt zetten.

Ook kan de grootte juist weer een nadeel zijn. Als je een kleine ruimte hebt, heb je misschien wel helemaal geen ruimte voor zo’n groot ding! In dat geval kun je beter kiezen voor een enkele schuifpui. Een enkele bestaat dus uit één deur. Dit is ideaal voor mensen die er wel graag een willen, maar niet veel ruimte beschikbaar hebben.

Glazen schuifpui
Glazen schuifpui

Kies je voor een kiepschuifpui of een hefschuifpui?

Dan is er nog een groot verschil tussen een kiepschuifpui en een hefschuifpui. Als je een keuze gaat maken, is dit zeker niet onbelangrijk om naar te kijken. Dit vertelt namelijk hoe de schuifpui werkt.

Een hefschuifpui is de simpelste variant van de schuifpuien. Deze schuif je namelijk gewoon. Het grote voordeel hiervan is, dat je helemaal geen gedoe hebt. Het is super makkelijk om de deur open en dicht te doen. Geen ingewikkeldheid. Daarnaast is het natuurlijk ideaal voor als je ruimte wilt besparen in de tuin, als de deur open staat. Met een schuifpui kun je zitten op de plek, waar zich normaal gesproken de deur bevindt.

De kiepschuifpuien hebben nog een extra functie. Deze schuifpuien kun je ook gewoon schuiven. Net zoals de hefschuifpui. De kiepschuifpui heeft alleen nog een extra trucje. Deze kun je namelijk een beetje open kiepen. Op die manier heb je dus niet de gehele schuifpui openstaan. Je hebt zo alleen een kier. Dit is heel fijn voor mensen die houden van wat frisse lucht, maar niet de hele deur open hebben willen staan.

Waar je verder nog op moet letten

Bovenstaande factoren, zijn de belangrijkste dingen waaruit je een keuze moet maken. Nu je weet welke soort schuifpui je wilt, kun je kijken naar de rest. Dit zijn zaken als de grootte, het merk, de winkel, de prijs, de kleur en het materiaal. Dit zijn ook zaken waarin jij je ook zeker even in moet verdiepen, voordat je iets uitkiest. Net als bij deze blog, kun je die informatie ook gewoon vinden op het internet. Wil je zeker weten dat je de goede schuifpui uitkiest? Dan kun je altijd even een bedrijf gespecialiseerd in schuifpuien vragen, zoals Meneer Kozijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *