Overstappen op elektronische sloten: verstandig?

Elektronische sloten worden steeds vaker aangeschaft. Met name in het bedrijfsleven worden deze sloten steeds vaker geplaatst. Het voordeel van zo’n slot is namelijk dat niet iedereen een sleutel hoeft te hebben. Een code of een druppel is namelijk voldoende. Ook particulieren zien steeds meer het voordeel van dit soort sloten en vele van hen vervangen hun oude sloten dan ook door nieuwe elektronische sloten. Maar is dit eigenlijk wel verstandig? In dit artikel benoemen we de voor- en nadelen van elektronische sloten.

Voordelen elektronische sloten

Vraagt u zich af wat de voordelen van elektronische sloten zijn? Het voornaamste voordeel is het gemak. U hoeft de deur namelijk niet meer met een sleutel te openen. In plaats daarvan gebruikt u een code, pasje of druppel. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om met uw smartphone de deur te openen. Daarnaast zijn deze sloten ook veilig. U kunt het slot uitsluitend openen met de bijbehorende druppel, code of pasje. Daarnaast is het ook mogelijk om met een sleutel toegang te verlenen tot het gebouw of de woning.

elektronische sloten
Kiezen voor overstap naar elektronische sloten?

Nadelen elektronische sloten

Er zitten niet alleen voordelen aan deze sloten, maar ook nadelen. Een stroomstoring kan bijvoorbeeld heel vervelend zijn, het slot kan namelijk niet geopend worden. Daarom is het belangrijk dat u nooit volledig vertrouwd op elektronische sloten. Zorg er altijd voor dat het gebouw of uw woning ook kan worden binnengegaan met een sleutel. Daarnaast kan een elektronische slot worden gehackt. Zodra een hacker hierin slaagt, kan hij moeiteloos het gebouw binnenkomen. Wel is het zo dat de beveligingssystemen steeds beter worden, waardoor het hacken steeds moeilijker wordt.

De keuze en installatie

Elektronische sloten bieden veel voordelen, in het bijzonder het gemak. Wilt u na het lezen van de voor- en nadelen van elektronische sloten ook zo’n slot bij u laten plaatsen? Dan raden wij u aan om dit door een slotenmaker te laten doen. Dit omdat het erg complex is om dit type slot te plaatsen. Niet alleen dient u het slot zelf te plaatsen, ook moet het achterliggende systeem op de juiste manier worden bevestigd.

Als u er zeker van wilt zijn dat alle sloten op de juiste wijze worden aangesloten en goed werken? Dan is het belangrijk dat u dit door een erkende en betrouwbare slotenmaker laat doen. Woont u in de omgeving Amstelveen? Laat uw elektronische sloten dan plaatsen door slotenmaker Van Cleef Slotenservice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *