De mooiste houten creaties maak je zelf

Hout is een materiaal dat we vaak terug zien komen in tuinen, woningen en zelfs in parken of andere openbare ruimten. Dat is dan ook niet zo heel vreemd, want hout heeft mooie eigenschappen. Zo is het een duurzaam product en hernieuwbaar, is het een sterk en veelzijdig materiaal wat uitstekend bewerkt kan worden en is het goed te onderhouden. Daarnaast is hout een mooi product met een natuurlijke uitstraling. Dat is dan ook vaak de reden waarom je het in parken of andere natuurgebieden gebruikt ziet worden.

Hout aanschaffen

Hout kopen doe je bijvoorbeeld bij de houthandel in Hoogeveen. Niet alleen vind je hier veel verschillende soorten hout, ook kun je dit hout al op maat laten maken. Dat maakt de bouw van je houten schutting, overkapping of hondenhok al een stuk eenvoudiger. Je kunt kiezen voor verschillende soorten hout. Als buitenhout wordt momenteel vaak Douglas hout gebruikt voor de tuinprojecten. Dit hout heeft een mooie roodbruine kleur en gaat onbehandeld zeker 15 jaar mee. Ook geïmpregneerd Grenen of Vuren zorgt voor een mooie houten creatie. Ben je op zoek naar een houtsoort waar je jarenlang onbezorgd plezier aan kunt beleven? Dan is hardhout de beste keus. Hardhout gaat onbehandeld wel 25 jaar mee en heeft een schitterend mooie kleur.

Houten schuttingen

Voor een erfscheiding wordt vaak een houten schutting gebruikt. Natuurlijk kun je houten planken kopen bij de houthandel en zelf wat moois creëren, maar het is ook mogelijk om kant-en-klare tuinschermen hiervoor te gebruiken. Dat scheelt je enorm veel tijd bij de bouw van de schutting en doordat deze tuinschermen in verschillende soorten en afmetingen te koop zijn, zit er altijd wel wat voor je bij. 

houthandel hoogeveen
Hout kopen bij een houthandel om zelf creaties te maken

Houten overkappingen

Ook de houten overkapping wint aan populariteit in ons land. De zomers mogen natuurlijk wel wat langer duren en omdat ons klimaat zo onvoorspelbaar is, is een overkapping dan ook een goed idee. Je zit heerlijk beschut op zonnige dagen, maar bent ook beschermd tegen neerslag en wind. Een houten overkapping kun je helemaal zelf samenstellen, maar er zijn bij de houthandel ook voorbeeldmodellen te koop. Het hout dat je nodig hebt voor de overkapping is dan al op maat gemaakt voor je en dat is natuurlijk een stuk eenvoudiger bij de bouw.

Buiten, maar ook binnen

Houten creaties zien we natuurlijk buiten volop. Denk aan houten tuinmeubelen, picknicktafels, bloembakken, honden hokken en speeltoestellen. Ook binnen is het hout natuurlijk prima toe te passen. Wat dacht je van een mooie loftdeur om de keuken met de woonkamer te scheiden? Ook zien we steeds vaker steigerhouten meubelen terug in het interieur. Vraag vooraf bij de houthandel goed na welk hout je het beste kunt gebruiken voor jouw creatie. Zo kun je er vaak het langst van genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *