Waarom een Makita cirkelzaag niet in je schuur mag ontbreken

Ben jij een échte doe-het-zelver? Dan heb je vast al eens nagedacht over het aanschaffen van een Makita cirkelzaag. Misschien heb je zelfs wel eens één in je handen gehad bij de doe-het-zelfwinkel. Wellicht had je toen nog de nodige twijfels, of wist je nog niet precies wat een cirkelzaag nou was. Het is immers geen goedkope investering, en dus is het heel goed om wat onderzoek te doen voordat je tot aankoop overgaat. Om je een beetje op weg te helpen hebben wij drie grote voordelen aan een cirkelzaag voor je op een rijtje gezet, zodat jij rustig kunt nagaan of dit de juiste aankoop is voor jou. Maar, eerlijk is eerlijk, als je jezelf omschrijf als een échte doe-het-zelver, dan kun je tegenwoordig niet meer zonder een Makita cirkelzaag. 

De Makita cirkelzaag bespaart je tijd 

Het eerste voordeel van een cirkelzaag is de tijd die je ermee bespaart. Want ken je de handmatige zaag nog? Dat onhandige ding waarmee je soms minutenlang bezig was om één dunne houten plank in tweeën te zagen? Gelukkig is dat nu allemaal verleden tijd. Met het gebruik van een Makita cirkelzaag ben je namelijk veel sneller klaar. In tegenstelling tot de handzaag, kost het je met deze cirkelzaag slechts enkele seconden om een plank in tweeën te zagen. Bovendien krijg je er zelf geen last in je polsen of armen van! Deze snelheid komt natuurlijk doordat de Makita cirkelzaag wordt aangedreven door een sterke motor. Dit betekent dat jij meer tijd overhoudt voor andere klusjes, en dat je de doe-het-zelf projecten eerder zult kunnen afronden. 

voordelen cirkelzaag
De voordelen van een cirkelzaag

Een cirkelzaag werkt bij veel materialen

Een handmatige zaag werkt helaas niet bij ieder materiaal even goed. Vooral bij dikkere materialen heeft de handmatige zaag vaak moeite om goed zijn werk te kunnen doen. Gelukkig heeft de Makita cirkelzaag dit probleem niet. Deze zaag is juist ontwikkeld om dikkere materialen ook goed te kunnen snijden. Overigens praten we wanneer we het hebben over dikker materiaal niet alleen over het veelgebruikte hout. Cirkelzagen kunnen namelijk ook gebruikt worden voor ander materiaal, zoals metaal of kunststof. En voor het écht grove werk heb je ook speciale metaalcirkelzagen of steen cirkelzagen. 

Een cirkelzaag maakt mooie rechte lijnen

Laten we eerlijk zijn: we zijn niet allemaal goed in het maken van rechte lijnen. Kan jij een rechte lijn knippen met een schaar? Voor veel mensen is één van de grootste voordelen van de cirkelzaag het feit dat hij mooie rechte lijnen kan trekken. Want net als bij de schaar, is een handmatige zaag nogal afhankelijk van jouw leiding. Wanneer jij nét iets teveel naar rechts beweegt dan gaat de zaag met je mee. Dit zorgt vaak voor kronkelende lijnen, en dit wil je natuurlijk voorkomen. Gelukkig kan een cirkelzaag je hierbij helpen. Een Makita cirkelzaag is namelijk gemaakt van een zwaarder materiaal dan de handzaag. Dit zorgt ervoor dat de cirkelzaag minder snel van zijn koers zal afwijken, en de zaag in een mooie rechte lijn zal lopen. Dit voorkomt vervelende situaties achteraf. Niemand wil immers een boekenplank met schuine randjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *