Deurenweb

Tips voor interieur in huis

Deurenweb
Blog

Jouw perfecte huis vinden doe je zo

Een huis kopen is een leuk en spannend proces. Je spendeert uren achter de laptop om huizen te zoeken, je spreekt af met de makelaar om de stand van zaken te bespreken en gaat langs bij bezichtigingen om te kijken of de woning wel echt wat voor jou is. Er gaat dus best wat tijd in zitten, maar gelukkig kun je met een aantal handige tips op een efficiënte manier jouw droomwoning vinden. 

Prioriteiten stellen

Je hebt vast wel wat eisen als het gaat om je nieuwe woning. Misschien moet het wel een tuin op het zuiden hebben, een grote badkamer of minimaal drie slaapkamers. Het is goed om deze eisen prioriteiten te geven. Is de badkamer belangrijker dan de tuin? Dan wordt deze hoger op het lijstje geplaatst. Mocht je concessies moeten doen, dan weet je precies wat je het minst belangrijk vindt en wat je dus minder erg vindt om te laten varen. Ook kun je natuurlijk een lijstje maken met aspecten die absoluut niet in het huis mogen voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een keuken die nog helemaal vervangen moet worden of de wijk waarin de woning ligt. Ook door dingen op te schrijven waaraan de woning niet mag voldoen helpt om sneller je droomhuis te vinden.

makelaar inschakelen
Perfecte huis vinden met een makelaar

Realistisch blijven

Iedereen heeft een verschillend budget. Als starter heb je hoogstwaarschijnlijk minder te besteden dan iemand in de vijftig. Je moet dus ook realistisch blijven kijken naar je budget en wat je er voor kunt kopen. Tegenwoordig is de woningmarkt erg verhit en is overbieden bijna een norm geworden. Ga dus samen met je makelaar na wat je kunt kopen voor het geld dat je hebt en welke speling je hebt. Zo kun je gerichter zoeken. Wil je graag met iemand in gesprek over jouw budget en de mogelijkheden die je hebt? Ga langs bij deze Leeuwarder makelaar en ze helpen je graag!

Locatie bepalen

Naast goed de prioriteiten stellen en realistisch te blijven, is het belangrijk om goed na te denken over het zoekgebied. In welke stad wil je wonen? Heb je voorkeur voor een specifieke wijk of buurt? Als je dit weten, kun je makkelijker en gerichter zoeken naar woningen. Ook moet je natuurlijk rekening houden met je budget. Heb je niet zoveel geld, dan is een huis zoeken in ‘t Gooi misschien niet het slimste idee. 

 

Kijk eens op de website van G2 Makelaars voor meer handige tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *