Een nieuwe deur aanschaffen

We kopen niet elke dag een nieuwe deur. Een deur bepaald voor een deel de sfeer in huis en gaat een lange tijd mee. Daarom is het belangrijk dat u het meteen goed doet, zodat u later geen spijt krijgt van uw aankoop. Het is het beste als u met de volgende zaken rekening houdt:

De maatvoering

Elk huis is anders. Nieuwbouwwoningen hebben vaak andere maten dan woningen die wat ouder zijn. Let er dus op dat u bij het kopen van een deur de goede afmetingen heeft. Om de juiste maat te meten kunt u het beste de maat van de oude deur, of de binnenmaat van het kozijn opmeten. Mocht u huis niet beschikken over de standaard maten, dan zijn er leveranciers die deuren op maat leveren.

Stomp of opdek deur

Het verschil tussen een stomp- of opdek deur zit hem in de manier van het ophangen van de deur. Een stompe deur wordt vastgemaakt met scharnieren, waardoor deze in het geheel in het kozijn zal vallen. Voor een opdek deur heeft u paumelle scharnieren nodig. Door deze speciale scharnieren is het mogelijk om de deur gedeeltelijk op het kozijn te laten vallen. Als u zelf de deur gaan ophangen, zorg er dan voor dat u deze scharnieren in uw bezit heeft.

Welke kant moet de deur op gaan

Let erop op de deur links- of rechtsdraaiend moet zijn. Om te bepalen of een deur de linker- of de rechterkant op draait kunt u het volgende doen: Ga voor de deur staan zodat u de deur naar u toe kan trekken. Hangen de scharnieren links, dan is de deur linksdraaiend. Hangen ze rechts, dan is de deur rechtsdraaiend.

Het materiaal

Er zijn verschillende materialen waar deuren van gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan houten deuren of deuren van aluminium. Een houten deur geeft een natuurlijke uitstraling, maar is wel onderhevig aan weersomstandigheden. Aluminium deuren hebben haast geen onderhoud nodig, maar je moet er wel van houden. Zo zijn er nog vele materialen waar een deur van gemaakt kan worden, elk materiaal met zijn eigen voor- en nadelen.

Dit zijn de belangrijkste punten waarbij rekening mee gehouden moet worden. Veel succes bij het kopen van uw ideale deur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *