Soorten deursloten

Goede deursloten zijn erg belangrijk voor uw huis. Deze sloten beschermen uw huis tegen inbraken en diefstal. Om deze beveiliging optimaal te houden is de keuze en het onderhoud van uw deursloten erg belangrijk.

Keuze van uw deursloten

Er is een grote variatie deursloten verkrijgbaar. Welk slot het best geschikt is, is afhankelijk van de deur. Met name het materiaal en de richting waarin de deur draait zijn van groot belang bij het uitkiezen van het juiste slot. Cilindersloten zijn de meest voorkomende sloten en zijn te onderscheiden in insteeksloten en oplegsloten. Insteeksloten zijn over het algemeen de meest bekende, deze bevinden zich in de deur. Oplegsloten liggen als het ware op de deur.

Het verschil tussen een hoofd – en bijslot

Daarnaast zijn er ook nog de zogeheten hoofd en bijsloten. Het hoofdslot heeft een centrale plek en is over het algemeen het sterkste. Dit zijn de sloten die je meestal met een sleutel kunt openen en afsluiten vanuit de buitenzijde van het huis. De bijsloten zijn een extra beveiliging die meestal in de donkere uren wordt gebruikt. Deze sloten zijn meestal alleen vanuit de binnenzijde van het huis te gebruiken, zoals knipsloten.

Onderhoud aan uw deursloten

Om de beveiliging van uw deursloten optimaal te houden moet u ze regelmatig laten keuren en zo nodig vervangen, zodat inbrekers geen kans krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *