Deurenweb

Tips voor interieur in huis

Deurenweb
Blog

Ensuite deuren laten plaatsen

Verschillende soorten ensuite deuren
Ensuite deuren, het geeft een klassiek en luxueuze uitstraling aan de woonkamer. Ook kunnen de deuren de functionaliteit van de woonkamer verhogen. Stijlvol in de jaren’30 maar dan wel met de techniek van nu.
Het plaatsen van een ensuite tussenwand kan op verschillende manieren en stijlen. Hier worden er een aantal beschreven. Bij alle soorten worden de deuren in het midden van de wand geplaatst daarnaast worden er kasten gerealiseerd. Deze kasten kunnen gebruikt worden voor boeken, accessoires of wat u mooi vindt.
Ensuite deuren plaatsen

Klassieke stijl

De klassieke look is meestal toegepast in de jaren ’30 huizen waar de originele ensuite wand behouden is. Bij de klassieke look zijn de deuren hoger dan de kasten aan de zijkant. Aan de randen van de kasten zitten meestal architraven, dat is een bepaalde afwerking. In de deuren kan glas in lood verwerkt zitten of blank glas. De kasten zijn open of hebben een deur met glas of glas in lood ramen.

Naturel stijl

De klassieke deuren bepalen de sfeer in de woonkamer, als u minder aanwezige deuren wil dan kan dan deze stijl beter aanslaan. De deuren zijn even hoog als de kasten en vaak is er een hele ombouw. De hele wand is kast met daarin twee deuren al dan niet met glas in lood ramen. De kasten zijn open of afgewerkt met panelen of stucplaten.

Stalen stijl

Deze stijl is de laatste jaren weer erg in opkomst. Dan is er wel gekozen voor het gemak van de gescheiden kamers en de opbergruimte maar er zijn moderne stalen deuren geplaatst. Het glas in de deuren is blank of er is melkglas aangebracht.

Moderne stijl

In de moderne stijl zijn er ook stalen deuren aangebracht maar daarnaast is er een robuuste, vaak zwarte, kast omheen gebouwd. De hele wand is kast en is in elke kleur te schilderen. Vaak is er sprake van een zeer strakke afwerking wat bij een modern interieur past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *