Kunststof deuren een goede optie als je voor duurzaam gaat

Binnendeuren en buitendeuren in Nederland zijn steeds vaker gemaakt van kunststof. Maar wat maakt kunststof deuren zo aantrekkelijk? Een van de belangrijkste voordelen van kunststof voordeuren en binnendeuren als dan niet met kunststof kozijnen bestellen, is het feit dat deze deuren een duurzaam karakter hebben. Hoe zit dit precies? Wat maakt deuren van kunststof eigenlijk zo duurzaam en milieuvriendelijk?

Kunststof deuren gaan lang mee

Anders dan houten deuren gaan deuren van kunststof veel langer mee, zonder dat ze noemenswaardig onderhoud nodig hebben. Kunststof deuren, voordelig te koop in een online kozijnen webshop, kunnen tegen uiteenlopende weersomstandigheden, zonder dat ze gaan rotten of slijten. Aangezien kunststof als materiaal honderd procent gerecycled kan worden, zijn de deuren een milieuvriendelijke optie. Kies je voor het milieu, dan is kunststof het materiaal dat het meest geschikt is om te gebruiken. Houten deuren is in milieutechnisch opzicht een minder goede keuze. Hout heeft namelijk veel onderhoud nodig. Denk aan de verfbeurten eens in de zes tot acht jaar. Bovendien hebben houten deuren een aanzienlijk kortere levensduur dan deuren van kunststof.

kunststof deur
De voordelen van een kunststof deur

Ze isoleren goed

Wat kunststof voordeuren nog eens extra duurzaam maakt, is het gegeven dat kunststof bekend staat vanwege de bovengemiddeld goede isolerende werking van dit materiaal. Kiezen voor kunststof deuren buiten en binnen levert indirect best wat geld op, omdat je jouw woning een stuk beter isoleert met dit materiaaltype. De warmte in huis blijft met een deur van kunststof een stuk beter binnen, terwijl je de kou van buiten op afstand houdt. Natuurlijk gaat je dit uiteindelijk merken op de energienota, die een stuk omlaag gaat. Kies je voor kunststoffen deuren met glas erin, dan kun je het beste voor HR+++ glas kiezen, dat zorgt voor de meest optimale isolatie die er is. Maar dit is nog niet alles. Want niet alleen in thermisch, maar ook akoestisch opzicht isoleert kunststof. Je hebt aanzienlijk minder last van omgevingsgeluiden en herrie van buiten, doordat het kunststof lawaai en geluiden tegenhoudt.

Deuren verkrijgbaar in allerlei duurzame uitvoeringen

Wat deuren van kunststof nog eens extra duurzaam maakt, is de grote keuze die je hebt. Je hoeft dus niet zelf een deur te kopen en te schilderen, maar koopt kant-en-klaar een deur die qua kleuren, vormgeving en profiel precies aan jouw (hoge) eisen voldoet. Er is volop keuze, zonder dat je de kwast ter hand hoeft te nemen. Heerlijk toch, die kunststof?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *