Paneeldeuren met glas

Wanneer je de woning wilt gaan veranderen komen daarbij zeker de deuren ter sprake. Deuren zijn een belangrijk onderdeel in huis wanneer we kijken naar de uitstraling. Een deur is voor een groot deel medebepalend voor de sfeer in huis. We kunnen deuren in twee belangrijke geroepen indelen. We kennen de stompe deuren en de opdekdeuren. Voor deuren die in huis worden gebruikt, hebben opdekdeuren de voorkeur.

Het gebruik van stompe deuren

Bij het gebruik van stompe deuren zal er altijd een naad zichtbaar zijn tussen de deur en het kozijn. Deze naad is aan alle zijden van de deur zichtbaar. Er moet ruimte zijn tussen de deur en het kozijn, omdat hij gemakkelijk open en dicht moet kunnen. Is de ruimte van de naad te klein dan loop je risico dat hij gaat klemmen. Dat moet je zeker voorkomen. Een stompe deur heeft ook het nadeel dat hij moet worden afgehangen door een vakman. Wanneer je het zelf doet en je neemt de ruimte te klein dan zal hij zeker gaan klemmen.

Opdekdeuren zijn mooier dan stompe deuren

Een opdekdeur valt over het kozijn. Je ziet bij een opdekdeur geen naden tussen de deur en het kozijn. Daarom is de uitstraling mooier dan van een stompe deur. Hij heeft ook het voordeel dat je hem in principe zelf kunt plaatsen.

paneeldeur met glas
Het gebruik van paneeldeuren met glas

Er zijn veel verschillende soorten deuren

In huis kunnen veel verschillende soorten deuren worden gebruikt. Wanneer je een modern huis hebt, worden daar vaak vlakke witte deuren voor gebruikt met witte handvatten. Bij een klassiek ingerichte woonkamer kunnen beter eiken deuren gebruikt worden. Ze stralen warmte uit en passen bij een klassieke inrichting.

Het gebruik van paneeldeuren

Tegenwoordig worden er regelmatig paneeldeuren gebruikt. Een paneeldeur is uit meerdere panelen opgebouwd. De paneeldeuren zijn geschikt voor iedere interieurstijl. Ze kunnen worden gebruikt bij een moderne inrichting, maar ook bij klassiek, industrieel of landelijk. Paneeldeuren kunnen goed worden gecombineerd met glas. Wanneer je in je woonkamer kiest voor een paneeldeur met glazen ruitjes zal dat een bijzondere uitstraling geven.

Wanneer je de paneeldeuren in je woonkamer wilt vervangen, maar je wilt authentieke exemplaren hebben, dan kun je dezelfde na laten maken. Dan kun je de sfeer, die je aantrekkelijk vindt, behouden. Door een vakman kun je de bestaande paneeldeuren precies na laten maken. Je moet er daarbij wel van uitgaan dat er een behoorlijk prijskaartje aan hangt. Het namaken kost niet alleen veel tijd, maar kan ook alleen worden gedaan door een vakman. Zo’n paneeldeur zal duurder kosten dan wanneer je er een neemt uit een bestaande collectie. Je kunt de paneeldeur laten maken, eventueel met glas, door de panelen horizontaal of verticaal aan te laten brengen. Daarbij kun je gewoon glas kiezen, maar ook glas in lood. Paneeldeuren met glas in lood geven aan de woning vaak een speciaal karakter.

Paneeldeuren worden tegenwoordig vaker gebruikt, omdat ze aan je woning een mooie uitstraling geven. Je moet wel zorgen dat je het juiste hang en sluitwerk gebruikt. Plaats geen witte kunststof handvat op een eiken deur. Dat zou totaal niet passen. Bij een witte paneeldeur kun je natuurlijk wel een witte kunststof handvat gebruiken. Zorg dat alles op elkaar is afgestemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *