Deurenweb

Tips voor interieur in huis

Deurenweb
BlogUitgelicht

Glas in lood keert steeds vaker terug

Glas in lood is een benaming voor een raam bestaande uit stukken glas gevat in lood. Vroeger was het niet mogelijk om een raam uit één stuk te maken. Glas in lood leent zich uitstekend om kunstzinnige ramen te fabriceren. De techniek om glas in lood te maken is al heel oud. Er worden stukken gekleurd en gebrandschilderd glas voor gebruikt.
De constructie is ondanks de stalen kern die soms gebruikt werd in het lood niet erg sterk. Glas in loodramen worden in de oude kerken van vroeger gezien. Vele bijbelse voorstellingen zijn uitgevoerd met glas in lood.

Het brandschilderen van glas is ook een oud ambacht dat tegenwoordig niet veel meer wordt gedaan. Oud gebrandschilderd glas heeft veel oneffenheden zodat het licht er op een bepaalde manier doorheen valt.

Deuren met modern glas in lood

Het glas in lood in de deuren van tegenwoordig worden nu op een moderne manier vervaardigt. Er zijn motieven met verschillende kleuren die in elk interieur passen. Juist in een moderne woonstijl passen de glas in loodramen uitstekend. Geeft net even een andere draai aan deze inrichting.

Jaren ’30 woning

In een jaren ’30 woning was vroeger veel glas in lood te vinden. Denk maar eens aan de schuifdeuren die de woonruimte in tweeën deelt. Tegenwoordig kunnen deze schuifdeuren weer op maat gemaakt geleverd worden. Ook boven de voordeur zat vaak zo’n typisch klein raampje van glas in lood.

Meer informatie over glas in lood kunt U vinden op de desbetreffende website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *