Bestand tegen alle weersomstandigheden met dakpannen

Dat vrijwel alle daken van huizen in Nederland en België van dakpannen zijn voorzien is natuurlijk geen toeval. Dakpannen die gemaakt zijn van gebakken klei zijn namelijk niet de goedkoopste dakbedekking die er bestaat. Echter hebben wij op het noordelijk halfrond met zeer wisselvallige en soms extreme weersomstandigheden te maken. Het grote voordeel is dan ook dat een dak bestand is tegen alle weersomstandigheden met dakpannen.

Verschillende weersomstandigheden

De weersomstandigheden in Nederland en België zijn op zijn zachts gezegd zeer wisselvallig te noemen. Uiteraard zullen de meeste mensen meteen aan die ellendige grote hoeveelheden regen denken die jaarlijks met liters tegelijk naar beneden komt vallen. Echter hebben we natuurlijk ook met harde windstoten te maken en in de zomer schijnt de zon voor soms wel 18 uur. Verder krijgen we natuurlijk ook nog met extreme weersomstandigheden als hagel en sneeuw te maken. Het mag duidelijk zijn dat we in een deel van de wereld leven waar de daken bestand moeten zijn tegen veel verschillende weersomstandigheden.

Dakbedekking met dakpannen

Voor huizen wordt meestal gekozen voor een dakbedekking met dakpannen en dat is niet voor niks. Dakpannen is namelijk het ideale materiaal om je dak mee te bedekken en je te beschermen tegen alle weersomstandigheden. Gebakken klei is een materiaal wat scheikundig stabiel is. Dit wil zeggen dat wanneer het in aanraking komt met water of zon dat het materiaal hierdoor vrijwel niet aangetast wordt. Andere soorten dakbedekking, zoals bijvoorbeeld bitumen wat vaak voor platte daken gebruikt wordt, hebben niet deze eigenschap en worden door zowel water als zon aangetast.

Dakpannen aanleggen of dak repareren

Meestal wordt een dak van een huis slechts eenmaal van nieuwe dakpannen voorzien en kan hier vervolgens tientallen jaren mee vooruit. Het kan echter wel voorkomen dat er enkele dakpannen moeten worden vervangen. Bijvoorbeeld als er een dakpan gebroken is of schuin is komen te liggen. Neem contact op met de dakdekker in Almere om extra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *