Je eigen binnendeur samenstellen

Je merkt dat je oude binnendeur echt versleten is? Of je wilt een woning bouwen en je hebt een binnendeur nodig? Dan heb je de keuze om een binnendeur te kopen die je in de winkels of online vindt, of je kan kiezen om je eigen binnendeur samenstellen. Maar waarom zou je kiezen om zelf een binnendeur samen te stellen?

 

Waarom een eigen binnendeur samenstellen?

Er zijn tal van redenen waarom je zou kunnen kiezen om je binnendeur zelf samen te stellen. Enkele van deze mogelijke redenen zijn de volgende:

  • Door zelf je binnendeur samen te stellen, beslis je zelf hoe je deur er zal uitzien. Dit maakt je deur zeer uniek en dit betekent meteen ook dat je je kan uitleven en je creativiteit kan uitproberen.
  • Door je deur zelf samen te stellen, kan je ervoor zorgen dat je deur volledig bij de rest van je interieur past.
  • Wanneer je zelf je binnendeur samenstelt, dan weet je dat je dit volledig zelf hebt besloten allemaal: alle materialen, de kleuren… Dit kan zorgen voor meer voldoening bij jezelf omdat je dit alles zelf beslist hebt.

 

Interieur deur
Een binnendeur samenstellen kan een ideale oplossing voor jouw situatie zijn

Tips bij het zelf samenstellen van je binnendeur

  • Een van de belangrijkste dingen is het materiaal waaruit de deur bestaat. Zo is het bijvoorbeeld zo dat aluminium deuren bijvoorbeeld veel minder onderhoud vragen dan houten deuren. Poets je dus niet graag of wil je er niet zoveel werk aan overhouden? Kies dan beter niet voor houten deuren.
  • Heb je jonge kinderen in huis? Ook dit is een belangrijke vraag. Wanneer je bijvoorbeeld nog jonge kinderen thuis hebt, dan kies je beter voor deuren die tegen een stootje kunnen. Dan kies je bijvoorbeeld beter niet voor een glazen deur.
  • Je wilt je deur personaliseren, leuk! Denk er wel aan: wat je nu leuk vindt is leuk, maar zal je dit ook binnen enkele jaren nog zo tof vinden? Kies dus beter voor tijdloze deuren.
  • Twijfel je over de materialen van de binnendeur die je wilt samenstellen? Kies dan niet automatisch voor de duurste of de goedkoopste materialen. Je checkt beter de kwaliteit van de materialen. Vaak liggen de prijzen van deze materialen dan ook het midden. Heb je geen kennis van de verschillende materialen en de voor- en nadelen van iedere soort? Laat je dan adviseren door de medewerkers in de winkel of op de webshop als je deze online bestelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *