Deurenweb

Tips voor interieur in huis

Deurenweb
Blog

Tips voor wering tegen ongewenste beestjes

Ongedierte kan veel ellende met zich meebrengen. Je treft aangevreten voedsel, kleding of meubels aan of er worden mensen gestoken of gebeten. Om dit soort zaken te voorkomen kun je het beste een expert inhuren om wering tegen ongedierte aan te brengen. Hoe kan hij je helpen? Hier vind je de mogelijkheden!

Wering tegen allerlei beestjes: hoe komt dit tot stand?

Om beestjes buiten de deur te houden, moeten zoveel mogelijk openingen – zoals gaten, naden en kieren – in je woning of bedrijfspand gedicht worden. De expert kan met kit of met rvs-gaas openingen dichten. Het voordeel van gaas? Je pand blijft goed geventileerd, maar de beestjes kunnen niet naar binnen.

Wat moet je precies laten dichten?

  • Stootvoegen
  • Ventilatieopeningen
  • Gaten, spleten en kieren in muren, vloeren of daken

Bedenk dat muizen en knaagdieren in staat zijn om zich door de kleinst mogelijke openingen te wurmen. Natuurlijk kunnen bepaalde soorten ongedierte ook gewoon door open ramen en deuren naar binnen vliegen of kruipen. Horren plaatsen is dus ook geen verkeerd idee!

Zijn er nog andere manieren om ongedierte te weren?

Jazeker. Tegen spinnen bijvoorbeeld kan de expert een spinnenwerende vloeistof gebruiken. Hij brengt deze vloeistof aan op oppervlakken waar spinnen graag webben weven, zoals deurbeslagen of raamkozijnen. Door de vloeistof kunnen de webben niet hechten: de spin zal na diverse pogingen opgeven en vertrekken.

Hoe kun je vogels weren?

Sommige vogelsoorten, zoals duiven, kunnen voor veel overlast zorgen. Ze poepen overal en maken veel lawaai met hun gekrijs. Erger is misschien dat er in hun uitwerpselen een zuur zit dat auto’s en gebouwen aantast. Nu mogen duiven niet worden gedood, dus het aanbrengen van wering is de enige optie. De expert plaatst dan pinnen, bijvoorbeeld op raamkozijnen, of hij spant draden of netten rond je pand.

ongewenste beestjes
Last van ongewenste beestjes?

Welke voordelen biedt wering tegen ongedierte?

  1. Je bespaart op kosten van bestrijding, want er hoeft geen bestrijding plaats te vinden!
  2. Je bespaart op medische behandelingen. Sommige soorten ongedierte kunnen namelijk gemeen steken en/of allergieën of ziektes opwekken. 
  3. Je bespaart op materiële schade. Geen aangevreten voedselvoorraad. Geen kapot gekauwde kleding, tapijten of meubilair. Geen stankoverlast door urine en uitwerpselen.

Is het aanbrengen van wering voldoende om ongedierte te voorkomen?

Nee, want je moet ook zorgdragen voor de hygiëne in en rondom je woning of bedrijfspand. Laat je je afval voor langere tijd staan, dan heb je binnen de kortste keren last van een plaag. Ventilatie is ook erg belangrijk als je bepaalde soorten schimmels en insecten niet wilt tegenkomen. En regelmatig de kruipruimte of de zolder controleren op ongedierte wil ook vaak helpen!

Hoe kom ik aan een specialist die ongedierte kan weren?

Bij Beestjes Kwijt kun je meteen een professionele ongedierte-expert vinden. Hij geeft advies, bestrijdt beestjes en brengt op deskundige wijze wering aan. Wat zijn de locaties van Beestjes Kwijt? Maak je geen zorgen, want we hebben experts in het hele land! Vul jouw woonplaats of postcode in op onze website en je kunt meteen bellen of mailen voor een afspraak met een lokale expert.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *