Rolluiken voor de deur

Rolluiken voor de deuren zijn niet alleen veilig tegen het inbrekersgilde vaak hebben ze ook een isolerede werking en in sommige gevallen zelfs brandvertragend. Bij winkels wordt er veel gebruik van gemaakt, de voordeur en etalage worden na sluitingstijd door een stalen rolluik hermetisch afgesloten. Deze zwaardere rolluiken worden door middel van een sleutel elektrisch bediend.

In de particuliere sector zien we vaak de witte afsluiters voor de ramen en deuren, ze worden zowel elektrisch als handmatig bediend en zijn vaak iets lichter en van kunststof vervaardigd. In huis kan je de rolluiken ook op een creatieve manier gebruiken, zo ben ik ze in een vakantiehuis in de woonkamer als afsluiting voor een slaapgedeelte al tegengekomen, hier diende het als een scheidingswand van het slaapgedeelte, de zitbank van de living was ook in gebruik als slaapbank. Ook voor afsluiting van schotruimtes op zolders is het een mooie afwisseling en zelfs in badkamers, in principe logisch want ze zijn vochtbestendig en makkelijk te reinigen.

Toch wordt er veel naar energiebesparing gekeken bij aanschaf, de kamers blijven in de zomer koel, de rolluiken zijn ideaal als je op vakantie gaat en kunnen tijdens de dag ook half gesloten blijven.

De hoogste tijd om u als particulier eens uitgebreid te laten informeren over de kosten en mogelijkheden bij een van de vele leveranciers. En welke winkelier laat zijn toko nu niet het liefst met een gerust hart achter in de drukke winkelstraat, door het laatste beveiligingsgordijn voor de deur te laten zakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *