Slotenplan voor sloten in je huis

De naam slotenplan komt je wellicht bekend voor, maar misschien ook niet. Een slotenplan geeft eigenlijk alle sloten in een huis weer en hoe de sloten in elkaar zitten. Iets anders belangrijks wat een slotenplan weergeeft is het aantal sleutels dat er in omloop zijn van een bepaalde soort sleutels. Wel zijn er een paar systemen die je moet kennen, en waar je uit kan kiezen. Wij leggen je de systemen en de kenmerken uit zodat jij een goede keus kan maken!

De soorten sloten

Er zijn een aantal soorten slotenplannen mogelijk. Je hebt gelijk sluitend, individueel systeem, en tot slot heb je het bekende lopers systeem. Bij een gelijk sluitend systeem betekent het dat alle sloten een gelijke sleutel hebben. Een bepaald persoon kan dus alle ruimtes open maken.

Het is slimmer, zeker als bedrijf, om te kiezen voor een individueel sluitend systeem. Hiermee heeft elke deur/ ruimte een apart systeem. Je kunt dus zelf veel bepalen over wie welke deuren kan openen.

Tot slot hebben we het loper systeem. Handig als je voor elke ruimte een andere sleutel wilt hebben, maar toch 1 persoon die alle deuren kan openen. Dit kan bijvoorbeeld de baas zijn van een bedrijf, of de “baas” in je eigen huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *