Deurenweb

Tips voor interieur in huis

Deurenweb
Blog

Welke passe partout past bij welke inhoud?

Een passe partout is een fraaie toevoeging aan je huis. Door een mooie foto, of een kunstwerk toe te voegen aan deze lijst, creëer je echt iets bijzonders. Maar welke passe-partout past bij welke afbeelding. Op welke manier haal je het maximale uit je lijst en zorg je ervoor dat je iets unieks aan de muur hebt?

 

Wat is een passe partout?

Een passe partout is een omranding, die over een ingelijste afbeelding gelegd kan worden. Deze omranding is meestal gemaakt van karton en dient om de foto of het schilderij beter te laten uitkomen. Ook kan een passe partout heel goed gebruikt worden om de ingelijste afbeelding te beschermen tegen eventuele beschadigingen. En wie een foto heeft die wel graag aan de muur gehangen wordt, maar waarbij je een detail in de rand liever uit beeld hebt, is een passe partout uitstekend geschikt om dat detail weg te werken. Deze vorm van inlijsting wordt al bijzonder lang gebruikt en heeft zodoende zijn eigen hoekje op de markt weten te veroveren. En net zoals bij de wat meer conventionele fotolijsten, komen deze ook in allerlei soorten, maten en kleuren. En dus is het goed om je passe partout goed af te stemmen op de afbeelding die ingelijst gaat worden.

 

Een witte passe partout

Wie kiest voor een witte passe partout, kan een breed aanbod aan afbeeldingen, posters en kunstwerken plaatsen. Een witte passe partout gaat namelijk heel goed samen met verschillende kleuren en kan dus heel breed ingezet worden. Of het nou gaat om felle kleuren, lichte kleuren, een zwart-wit afbeelding of een fraai kunstwerk, wie kies voor een witte passe partout heeft hiermee een uitstekende lijst in huis gehaald, die hier bijzonder goed bij zal passen. Ook de lijsten die samengaan met een passe partout kunnen van allerlei kleuren zijn.

 

Een lichte of medium passe partout

Met een lichte of medium passe partout, kan je het beste kiezen voor afbeeldingen met donkere kleuren. Door deze passe partout te gebruiken bij deze afbeeldingen, komen die afbeeldingen – of het nou foto’s zijn, of juist schilderijen – het beste tot hun recht. Wil je hier een goede lijst bij hebben, kies dan voor een lijst met felle of donkere kleuren. Je zal zien dat deze combinatie zeer fraai staat en je afbeelding prima tot zijn recht laat komen.

Fotolijst
Fotolijst voor aan de muur.

Een donkere passe partout

Wie lichte afbeeldingen heeft, kan deze het beste plaatsen in een donkere passe partout. Dit geeft namelijk een bijzonder hoog contrast, waardoor de inhoud van de afbeelding veel duidelijker wordt. Door een donkere passe partout te gebruiken creëer je echt een eigen en speciale plek voor de afbeelding, die hiermee uitstekend in het zonnetje wordt gezet.

Al met al is een passe partout dus bijzonder breed inzetbaar en kan je een ruime diversiteit aan afbeeldingen in de spotlights zetten door hier goed gebruik van te maken. Natuurlijk heeft je smaak een belangrijke stem in het kiezen van de juiste, maar met bovengenoemde tips zal de keuze wellicht iets eenvoudiger gemaakt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *