Waarom een steenkorf schutting beter is dan een houten schutting?

Wil je je tuin afscheiden van je buren? Dat is niet zo gek. Je hoeft immers niet constant in de tuin van de buren te kijken als je in je eigen tuin zit. Binnen de wereld van de schuttingen en afscheidingen is er meer dan voldoende keuze. De meeste mensen kiezen al snel voor een standaard houten schutting, maar er is nog zoveel meer keuze, zoals een steenkorf schutting. In dit artikel bespreek ik waarom een steenkorven schutting beter is dan een houten schutting.

Moderne uitstraling

Een schutting van een steenkorf heeft een moderne, robuuste en stoere uitstraling. Hierdoor kan het een goede toevoeging zijn aan je tuin. Daarnaast heeft het ook een natuurlijk effect vanwege de breukstenen die gebruikt worden. De steenkorven schuttingen zijn dan ook geschikt voor iedere tuinstijl, of je nu van modern houdt of van iets meer klassieks natuurlijk. Je zult misschien denken dat het al snel op een soort stenen muur gaat lijken als je enkel gebruik maakt van de steenkorven. Dit is misschien ook wel een beetje waar en hierdoor kan het benauwend werken. Om dit te voorkomen kun je kiezen voor een combinatie van een houten schutting en een steenkorven schutting. Deze twee materialen passen uitstekend bij elkaar.

Onderhoudsvriendelijk

Een ander voordeel van de steenkorven schutting is dat hij vrij weinig onderhoud behoeft. Waar je bij een houten schutting vaak te maken hebt met verkleuring na een tijdje is dat bij deze schutting niet het geval. Het geheel vormt een stevige basis die niet snel beïnvloed wordt door externe factoren, zoals het weer. Hierdoor hoef je er qua onderhoud eigenlijk helemaal niks aan te doen.  

Huizen
Huizen dicht tegen elkaar met weinig privacy.

Geluidswerend en veel privacy

De laatste reden om voor een steenkorven schutting te kiezen in plaats van voor een houten schutting is om de rust en privacy. Wanneer je aan een drukke weg woont, dan kun je hier best veel last van ondervinden. Zit je net lekker in je tuin bij te kletsen met een vriendin, razen er de hele tijd auto’s langs. Met een steenkorven schutting wordt dit geluid enigszins gedempt, afhankelijk van het vulmateriaal. Hierdoor kun je rustiger in je tuin zitten. Daarnaast is er ook geen doorkijk meer vanaf de straat of je buren. Hierdoor heb je meer privacy en hoef je niet altijd rekening te houden met je buren als je in de tuin zit. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *