De basis voor je interieur: een gietvloer

Om een goede basis te leggen aan een stijlvol interieur, kun je gebruik maken van een gietvloer. Deze soort vloer heeft namelijk geen naden. Dit zorgt ervoor dat het een zeer strakke uitstraling geeft, wat een goede invloed heeft op de rest van het interieur!

Voordelen van een gietvloer

Naast het enorm strakke uiterlijk dat een gietvloer geeft, brengt het ook enkele andere voordelen met zich mee. Doordat een gietvloer naadloos is, is namelijk het onderhoud ook enorm gemakkelijk. Stofzuigen en dweilen wordt namelijk veel makkelijker gemaakt waardoor de vloer ook langer mee zal gaan. Daarnaast zul je bij een gietvloer, in tegen stelling tot tegels, niet blijven zitten met resterende stukken. Dit komt doordat een gietvloer gegoten wordt, waardoor het exact berekend kan worden.

Een gietvloer voor jouw interieur

Een gietvloer zal een uitstekende indruk wekken in combinatie met enorm veel verschillende interieur stijlen. Dit heeft er mee te maken dat er erg veel verschillende kleuren gietvloeren zijn. Zo kun je kiezen voor een witte vloer in combinatie met bijvoorbeeld zwarte meubels. Dit zal niet alleen erg mooi bij elkaar staan, maar zal elkaar ook erg versterken. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor verschillende vormen in de gietvloer. Zo kun je vormen terug laten komen in de vloer die ook de rest van de woning betrekken. Wil je wel een neutrale kleur maar wil je geen strakke uitstraling? In dit geval kun je door het laten polijsten van de vloer een beton look creƫren. Dit zal geen super strakke indruk achterlaten wat perfect zal passen bij de iets oudere meubels!

Gietvloer kiezen
Gietvloer in jouw interieur

Gietvloer kiezen bij het meubilair of juist andersom?

De keuze maakt eigenlijk niet veel uit. Je kunt een gietvloer kiezen en hier bepaalde meubels bij betrekken, maar dit kan ook zeker andersom. Wanneer je bijvoorbeeld al langer in het betreffende huis woont en je gehecht bent aan je meubilair, kun je er voor kiezen om een gietvloer te laten plaatsen die perfect aansluit bij deze meubels. Daarnaast kun je ook de keuze van het meubilair aanpassen op de gietvloer. Om alles goed te laten passen, is het vaak fijn om foto’s te maken van de meubels en deze bij de vloer te houden. Op deze manier krijg je een erg goede indruk van hoe het resultaat zal zijn! Twijfel je nog over een geschikte vloer in huis? Bekijk dan de vloerentrends van 2019 eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *