Strakke woonkamer

In een strakke woonkamer ga je voor een minimalistisch design zonder overbodige poespas. Omdat alle overbodige zaken worden weggelaten, is waar je wel voor kiest des te belangrijker. Deze meubelstukken staan volop in de schijnwerpers.

Rust in je huis, rust in je hoofd

Het is een ouderwets gezegde, maar geldt nog steeds. Als je interieur rustig en strak is, voel je je ook rustiger. Het is heerlijk om na een dag hard werken thuis te komen in je eigen oase van rust. Zo kun je weer rustig je energie opladen.

De basis: kleurkeuze en de vloer

Wil je een strakke woonkamer dan zijn de kleuren die je kiest heel belangrijk. Vermijd felle, drukke kleuren. Kies een rustige hoofdkleur voor de wanden en plafond en gebruik in de accessoires eventueel één contrastkleur, zoals zwart.

Voor de vloer is een rustige, strakke vloer zoals een gietvloer erg geschikt. Dit is een zeer onderhoudsarme vloer en geheel naadloos. Ook pvc, vinyl of betonvloeren bieden een goede, rustige basis.

 

Strak en modern ziet er netjes uit

De inrichting

Een strakke woonkamer heeft zeker als motto “less is more”. Omdat je maar een paar meubelstukken plaatst, moeten deze natuurlijk wel echte eyecatchers zijn. Moderne meubels met een simpele vormgeving en scherpe lijnen werken het beste. Ruim overbodige accessoires en kleine meubelstukken op. Het is soms een kwestie van even doorpakken, maar zodra je je beperkt tot de hoofdmeubels zul je zien wat een rustgevend effect dit geeft.

Naast het beperken van meubels en accessoires, zijn openheid en ruimtelijkheid kenmerken van een strakke, moderne woonkamer. Inbouwkasten en op maat gemaakte meubels die in de achtergrond op lijken te gaan, versterken zowel het minimalistische, als het open effect. Het gevoel van openheid kun je nog verder versterken door voor veel lichtinval in je woonkamer te zorgen. Dit kun je doen met grote ramen en lichtkoepels. Hierdoor creëer je ook een eenheid met je tuin, wat nog extra meewerkt aan het rustgevende effect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *