Hoeveel kost een dakkapel?

De prijs van een dakkapel is sterk afhankelijk van wat u wilt hebben. U kan een dakkapel zo goedkoop en duur maken als dat u zelf wilt.Er zijn natuurlijk richtprijzen waar u rekening meet kunt houden maar zij zijn natuurlijk de ware kosten. Het maakt een groot verschail wat voor een soort dakkapel u wilt laten plaatsen. Ook de wijze van plaatsen is van groot belang. Het maakt namelijk een zeer groot verschil of je een dakkapel laat bouwen op een dak, wat nog in aanbouw is, of op een bestaand dak. Wanneer het huis in aanbouw is en men een dakkapel wilt laten bouwen, dan kan dat gewoon met de opbouw worden meegenomen. Op een bestaand dak zijn meerdere werkzaamheden voor nodig. Bij een bestaand dak zal er eerst een ruimte moeten worden gemaakt voordat je met de opbouw van een dakkapel kan gaan beginnen.

Bestaand dak
Een dakkapel plaatsen doet men wanneer men meer ruimte nodig heeft op de zolder. Door het plaatsen van een dakkapel wordt een extra ruimte, kamer, gemaakt. Dat kan van pas komen als er gezinsuitbreiding komt of men een kind heeft dat graag een kamer op zolder wilt hebben. Ook is het ideaal om een extra studeerruimte te maken. Op de eerste plaats kan je de prijs drukken door zo veel mogelijk zelf te doen. De kosten zijn onder meer afhankelijk van de grootte en het materiaal dat voor een dakkapel gebruikt wordt. Ook het soort ramen zijn van invloed op de prijs. Een vast raam is niet zo kostbaar als een draaibaar raam. Ook het aantal ramen heeft natuurlijk invloed op de kosten.

Aannemer
Je kan een dakkapel laten plaatsen door een aannemer. Wanneer hij op een bestaand dak een dakkapel moet gaan opbouwen zal hij bij zijn offerte vaak uitgaan van een tijdsduur van drie dagen. Laat goede offertes maken want tussen de offertes kunnen behoorlijke verschillen zijn.

Prijzen
Voor een gewoon dakkapel van hout met een hoogte van 150 cm en een breedte van 250 cm zijn de kosten ongeveer €3000,-. Tegenwoordig worden veel dakkapellen van kuntststof geplaat. Dit heeft een belangrijk voordeel. Het is namelijk niet nodig om dat te gaan schilderen voor onderhoud. Het schilderen is voor velen onder ons een lastige klus omdat het vaak zo hoog is. Een kunststof dakkapel is wel duurden dan die van hout. Voor een dakkapel van deze maat maar dan van kunststof bedraagt de prijs ongeveer €3700,- en voor een polyester dakkapel ongeveer €4200,-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *