Inbraakpreventie

Veel van de handelingen die we dagelijks verrichten, doen we om te zorgen dat alles wat van ons is, ook van ons blijkt. We zetten onze fiets op slot, we stoppen 50 cent in een winkelwagentje omdat de winkelier graag de karretjes weer terug wil krijgen, we leveren bierflesjes in omdat we daar een paar eurocent voor retour krijgen, we hebben een afstandsbediening om onze auto af te sluiten en we doen elke dag wel een paar keer onze deuren van en op slot. Maar hoe kun je nu eigenlijk nog beter voorkomen dat ongenode gasten je woning betreden?

Zorg dat je veilige sloten in de woning hebt

Vooral oudere woningen beschikken vaak over oud hang- en sluitwerk. Dit zijn vaak sloten die al tientallen jaren geleden in onbruik zijn geraakt en tegenwoordig allang niet meer aan de laatste eisen voldoen. Je loopt hiermee een groot risico op inbraak. Misschien waren de sloten wel veilig genoeg toen ze gefabriceerd werden, tegenwoordig beschikken inbrekers over veel meer kennis en gereedschappen dan enkele decennia geleden, waardoor de sloten nu eenmaal ook een paar slagen veiliger gemaakt moeten worden. Wil je hier tips over? Neem contact op met slotenmakersbrugge.be.

Sluit ramen en deuren

Het komt nog altijd voor dat mensen de ramen en deuren van hun woning niet goed afsluiten. Als je even geen zicht hebt op de ramen en deuren, sluit ze dan af. Ga je even lekker in de tuin zonnen? Prima, maar draai wel even de voordeur op slot. Even snel bij de buurvrouw op de koffie? Vergeet niet de ramen dicht te doen.

Een inbraak is zo gepiept en je merkt er over het algemeen helemaal niets van dat een inbreker bezig is. Bovendien keert de verzekering niets uit als er sprake is van een insluiping, dus als de inbreker zo naar binnen kon lopen of klimmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *