Deurenweb

Tips voor interieur in huis

Deurenweb
Uitgelicht

Roldeuren als buitendeuren: de voordelen

Ben je van plan je buitendeuren te vervangen? Denk dan ook eens aan roldeuren.

Meer ruimte met roldeuren

Roldeuren duw je naar boven open en dan rollen ze zich op in de dagopening van de deur. Een open roldeur neemt geen ruimte in op de vloer. Links en rechts van de deuropening levert een roldeur geen enkele hindernis op voor in- en uitgaande wagens en mensen. Met roldeuren creeer je dus veel meer ruimte dan met gewone openslaande buitendeuren!

Goedkope roldeuren met weinig onderhoud

Een tweede voordeel van roldeuren is dat ze goedkoop zijn en onderhoudsvriendelijk. Roldeuren worden gemaakt van smalle stalen lamellen. Deze roesten niet en hoeven niet elke paar jaar geschilderd te worden. Dit maakt roldeuren een logische keuze voor bedrijven voor wie investeringskosten zwaar wegen.

Eenvoudige roldeuren isoleren niet

Eenvoudige roldeuren zijn bij uitstek geschikt voor panden waarbij het niet uitmaakt of de deuren goed isoleren. Bijvoorbeeld omdat overdag de deuren toch de hele dag openstaan, en ’s nachts het pand niet verwarmd wordt. Immers, de smalle lamellen waarvan roldeuren worden gemaakt, zijn niet geschikt voor het aanbrengen van isolatiemateriaal. Dure goed isolerende deuren zijn in die gevallen een verspilling van geld.

Moderne roldeuren openen snel

Hoewel ook moderne roldeuren niet zo goed de warmte vasthouden als sectionaaldeuren, hebben ze wel een ander voordeel waardoor ze toch ook zuinig zijn met energie: ze openen en sluiten veel sneller dan sectionaaldeuren. Dus juist bij bedrijven waar deuren vaak open en dicht gaan, kunnen juist moderne roldeuren de juiste keuze zijn.

Kortom: de lage isolatiewaarde van roldeuren kan ook een voordeel zijn. Schrijf roldeuren niet bij voorbaat af, maar maak een bewuste keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *